Pragmatische intervisie binnen de zorg

Leder des Heils Midden Nederland, OGGZ Wijkverpleging, 26 en 29 maart 2018

EighT verzorgt voor alle teams van de OGGZ wijkverpleging van het Leger des Heils in Midden Nederland deskundigheidsbevordering.

Deze dagen staat, naast aandacht de-escaleren en conflicthantering, met name pragmatische intervisie binnen de zorg op het programma. 

Dit is een zeer praktijkgerichte intervisie methode. We voorkomen in deze methode het gevoel dat je jezelf moet verantwoorden voor je handelen bij het inbrengen van een casus, we kijken naar mogelijkheden en blijven in een positieve modus!
Onderling uitwisselen van kennis en ervaringen is tevens een essentieel onderdeel van de methode. De methode is gebaseerd op het inbrengen van een recente casus of werksituatie. De wordt aan de hand van de pijlers omgeving, patiënt en personeelslid zeer gestructureerd omschreven zodat het hele team een duidelijk en gedetailleerd beeld heeft van de situatie. Hierna gaat het team in groepen van 4-6 personen uit elkaar.

Per groep gaan ze brainstormen over alle mogelijkheden binnen deze en overeenkomstige situaties. Daarna zal een ieder in de groep aangeven welke mogelijkheid het meest bij hem/haar past als persoon, professional, visie op het werk, etc. en waarom. Een mogelijkheid is alleen toepasbaar als die bij de eigenheid van de persoon past! Vervolgens kiest iedereen de mogelijkheid die het meeste rust, ontspanning of ruimte bied in de situatie. Het laatste gedeelte is bestemd om tot nieuwe werkafspraken, regels, concrete doelstellingen, etc. te komen.

Deze scholing is inmiddels ook geaccrediteerd in het kwaliteitsregister V & V.


Lees meer over Leger des Heils - OGGZ wijkverpleging (https://www.legerdesheils.nl/midden-nederland/wijkverpleging) of hier (https://www.legerdesheils.nl/intensieve-woonbegeleiding-met-zorg)
Lees meer over het kwaliteitsregister V & V (https://www.venvn.nl/V-VN/Kwaliteitsregister-V-V)

puzzles-1515717 puzzles-1515717