Training de-escaleren, conflicthantering & persoonlijke veiligheid

Utrecht, Leger des Heils Domus + de Hoek - 30 september 2021

De medewerkers van Domus + De Hoek werken op een locatie welke plek biedt aan 26 mensen met een licht verstandelijke beperking in combinatie met een alcohol-/harddrugsverslaving en/of psychiatrische problemen. Voor alle deelnemers geldt dat zij een jarenlange hulpverlening achter de rug hebben. Niets heeft ervoor gezorgd dat ze zelfredzaam zijn. Het gebruik van middelen maakt dat deelnemers voor veel zorg zijn uitgesloten. Op de Hoek wonen zowel mannen als vrouwen. Deelnemers op de Hoek zijn geknakt door het leven en niet bij machte om geheel zelfstandig te zijn in deze fase van hun leven. Op de Hoek zetten medewerkers zich in voor deze mensen, die aan de rand van de samenleving leven. 

Begeleiding is 24 uur per dag aanwezig en bereikbaar. Deelnemers hebben een persoonlijk begeleider met wie zij, middels de herstelgerichte methode in kleine stappen toewerken naar de realisatie van haalbare wensen en doelen. Daarbij wordt gewerkt vanuit de krachten en mogelijkheden van de deelnemer.  Factoren als dagelijkse structuur, waardering, bekende begeleiders en een eigen plek in een vertrouwde omgeving zijn een vruchtbare basis om te groeien naar behoud en herstel van vaardigheden. Op De Hoek bieden we een duidelijke dag- en nachtstructuur. Eén onderdeel hiervan is werk en dagbesteding. 

EighT verzorgt voor diverse locaties van het Leger des Heils in de provincie Utrecht trainingen. Voor de medewerkers van locatie de Hoek staat de basistraining De-escaleren, conflicthantering & persoonlijke veiligheid op het programma. Naast het aanleren en verdiepen van de basisvaardigheden is er veel ruimte voor de ingebrachte casussen vanuit van de medewerkers. 

Lees meer over Leger des Heils De Heem (https://www.legerdesheils.nl/zorg/locatie/domus-de-hoek)
Lees meer over De-escaleren & conflicthantering (http://www.eight-trainingen.nl/pg-28265-7-85496/pagina/lees_meer_wesoco_-_de-escaleren__conflicthantering.html)
Lees meer over Fysiek ingrijpen & persoonlijke veiligheid (http://www.eight-trainingen.nl/pg-28265-7-84922/pagina/lees_meer_wesoco_-_fysiek_ingrijpen__zelfverdediging.html)

De Hoek eight-trainingen.nl De Hoek eight-trainingen.nl
Rots en Water eight-trainingen Rots en Water eight-trainingen
model ABCD model eight-trainingen model ABCD model eight-trainingen
Model agressie curve afbeelding eight-trainingen Model agressie curve afbeelding eight-trainingen
Model WOT en 3Is eight-trainingen.nl Model WOT en 3Is eight-trainingen.nl
Agressie 2 eight-trainingen Agressie 2 eight-trainingen