Rots & Water specialisatie: verbale en fysieke conflicthantering

Rots en Water instituut - Utrecht, 15 maart 2024

1 daagse specialisatietraining: verbale en fysieke conflicthantering

Iedere vorm van een conflict en het omgaan ermee heeft psychofysieke invloed op mensen.
Dit kan per persoon zeer verschillend zijn, de een gaat er vooral over nadenken, de ander voelt van alles en weer iemand anders reageert heel instinctief.
We gebruiken in deze training een model van de Window of Tolerance (WoT).
Op welke wijze de 3 hersengebieden (intellect, intuïtie en instinct) reageren en hoe we hiervan bewuster gebruik van kunnen maken komt uitgebreid aan de orde.
Dit koppelen we uiteraard aan de Rots & Water methodiek.
Met de ABCD methode waarin 4 (de-escalerende) interventies op eigen authentieke wijze kunnen worden ingezet gaan we in op verbale (conflict) situaties.
Hoe kan je hier meer grip op krijgen? Hoe blijf je in contact? Hoe zorg je dat het niet escaleert?
Wanneer zet je rots interventies in? Wanneer water interventies?

Helaas zijn er gevallen waarin verbale conflicthantering niet mogelijk is of waarin het geen (gewenst) effect sorteert.  Mocht de situatie ook nog risicovol zijn en kan je deze niet kan verlaten? Hiervoor reiken we je mogelijkheden aan ten behoeve van je persoonlijke veiligheid.
Gelukkig kan je goed gebruik maken van de instinctieve reacties die ieder mens tot zijn beschikking heeft. Voordeel hiervan is dat je dit niet wekelijks vechtsport hoeft te gaan beoefenen, je moet echter wel weten hoe je ze mogelijk maakt en kan gebruiken als het nodig is.

In deze eendaagse training koppelen we de vaardigheden en begrippen van het Rots& Water programma aan vaardigheden in verbale en fysieke conflicthantering.
Je leert de Window of Tolerance gebruiken en inzetten, tevens verken je met elkaar oefeningen om dit in je eigen praktijk in te kunnen zetten.
Je leert een verbaal conflicthanteringsmodel gebruiken en toepassen, direct vertaalbaar en bruikbaar binnen Rots & Water programma’s.
Tevens gaan we in op fysieke conflicthantering, vooral op welke wijze je van je natuurlijke reflexen gebruik kan maken in situaties waarin je jezelf moet beschermen.

De dag is zeer interactief, met diverse werkvormen. Met de theoretische onderbouwing gaan we in praktische oefeningen aan de slag.
 

EighT verzorgt deze specialisatie verbale en fysieke conflicthantering

Klik hier voor meer informatie over Rots & Water (https://www.eight-trainingen.nl/pg-28265-7-84921/pagina/lees_meer_rots__water.html)

Klik hier voor meer informatie over de Rots & Water specialisatie (https://inschrijvingen.rotsenwater.nl/p/rots-en-water-verbale-en-fysieke-conflicthantering-advanced/265/11)

Rots en Water eight-trainingen Rots en Water eight-trainingen
Agressie 2 eight-trainingen Agressie 2 eight-trainingen
Rots en Water specialisatie eight-trainingen.nl Rots en Water specialisatie eight-trainingen.nl
De-escalatie eight-trainingen De-escalatie eight-trainingen
model ABCD model eight-trainingen model ABCD model eight-trainingen
Model WOT en 3Is eight-trainingen.nl Model WOT en 3Is eight-trainingen.nl
Persoonlijke veiligheid 3 eight-trainingen Persoonlijke veiligheid 3 eight-trainingen